Омразата и огорчението са сяра! Разяждат сигурно! Помрачават лицето ти и отнемат пълноценния ти живот! Знам, че някои от вас са много наранени! Съчувствам ви, разбирам ви, но не мога да ви оправдая! Не мога да оправдая ината във вас, който ви пречи да обичате! Не разбрахте ли, че от този живот на земята ни остават само добрите спомени, любовта и трайните взаимоотношения! Нищо не взимаме след себе си, нищо не носим с нас, там във вечността!

Ако утре някой си тръгне от временния наш свят, ще съжалявате и то не за друго, а поради факта, че него никога повече няма да го има на тази земя, а вие сте пропуснали много добри мигове с него. Не можем да върнем времето назад, нито изгубен човек. Какво ни остава тогава, освен да се обичаме, търпим и прощаваме?

Понеже всичко е в умът ви, и оттам тръгва всичко, а по него следват думите, и чак след тях, идват и действията ви,  ще ви дам 3 стъпки как да простите. Ако ги практикувате, но с присъстващ Бог-Христос в живота си, ще успеете – обещавам! Какво ще спечелите от това? СВОБОДА! Свобода от студ, мрак, горчилка и болка!

  1. Първа стъпка:  РАЗБИРАНЕ! Ако Бог на вас е простил, въпреки факта, че грешни сте и несъвършени и слаби, то тогава, колко повече вие трябва да простите?  Запомнете, че Бог прости, за да прощаваме и ние. Това е да взимаме Неговия пример. Не трябва да задържаме от Бог само за и в себе си! Трябва да приемем от Него и да предадем натам! Бог е Началника на всичко, и ако Той, тъй мощен и свят е простил на вас, как вие – хора слаби и привременни не смятате да простите? Нелепо е! Губите, не печелите – осъзнайте го! В момента в който осъзнаете тази голяма истина, по-лесно ще ви е да продължите, защото разбирането е разбиране, само когато успеете да го усвоите!
  2. ДЕКЛАРИРАНЕ! След като сте разбрали първа стъпка, време е да преминете към втора, а тя е да започнете всеки ден, и то по няколко пъти, да повтаряте на глас, сами на себе си: прощавам му, прощавам им! Защо трябва да повтаряте? Говоренето е неосъзнатия помощен инструмент за това да запомните нещо, и то да бъде добре възприето от вас. Ако сърцето ви се противи и инати, не спирайте да повтаряте, че прощавате на дадения човек и така, докато не дойде денят в който ще осъзнаете, че наистина по-добре се чувствате. С ушите си чувате изговореното от устата, и макар да не е от сърце, Бог е Този, който ще види стъпките ви, и ще ви помогне, наистина един ден повтаряното от вас да е от сърце. Щом чувате казаното от вас, то отива в умът ви. Там започва борбата, защото умът е бойното поле на човек, там са всички предизвикателства и битки. Но не бойте се! Стойте твърди и не спирайте да повтаряте: прощавам!
  3. ДЕЙСТВИЕ! Сега вече може да действате, а тук идва най-трудната част! Не може да останете само до втора стъпка! Третата е най-важна и тя завършва всички останали! Трябва да съберете смелост за това да се чуете или видите с въпросния човек. Не искайте той да взема прошка от вас. Избързайте и кажете: >човече, няма значение кой започна пръв това, няма значение кой е по-виновния за цялата каша, има значение това кой ще е първия, който ще поиска прошка и ще прости! Прощавам ти и прощавай ми и ти! Не искам скандали, болки, омраза и проблеми. Не знам за теб, но аз нямам време за губене! Не съм оттук и съм за малко!< Ако този човек ви даде прошка и приеме вашата – прекрасно! Ако може отново да общувате по същия начин – чудесно! Но ако не ви даде прошка, ако не приеме вашата, ако не може да сте ти той, както отпреди никога повече – не съжалявайте! Радвайте се! Чисти и свободни сте ! Защо? Защото правейки тези три стъпки, вие не сте осъзнали, че всъщност угодили сте на Бога, зарадвали сте Бога. Той е Баща на прошката и любовта, така, че ако направили сте нещо, сторили сте го първо за Него, а после за себе си или за който и да е! Ще бъдете непременно наградени. Честито, извоювахте свободата си!
  • Бонус стъпка! Бонус стъпката всъщност е вашата основа, а тя е вярата ви в Бог. Знам колко трудно ще ви бъде да направите всички тези стъпки, ако не сте човек с вяра в Бога, ако не сте човек новороден,  и човек с желание, първо за чисти взаимоотношения с Твореца, а след това с всички други! Преди да предприемете тези три стъпки, отдайте се на молитва, като прекарвате и време в изучаване на словото – Библията или четете Боговдъхновени книги, с християнка литература. Направете всичко това като вашата подготовка. По ваше усмотрение и по водителството от Духа на Бога, щом се почувствате готови да поемете стъпки, започнете с тях, а докато крачите с ум, уста и действие, усилете в двоен размер молитвите, четенето на словото и книги, плюс отделяне на време за хваление към Твореца. Вярата идва от слушане на Божието Слово! Щом направите всичко това, неизбежно е да има намеса от Бог и отключване на нещо велико – прошка!
Количка0
Количката е празна
Продължи пазаруването
0