Приятелството се нуждае от доверие! Но кое приятелство? Как може да имаш чисти взаимоотношения с човек, ако преди това нямаш такива с Твоят Творец, Баща, Спасител? Нима всичко не тръгва от Бог? Как очакваме хората да вярват в нас и да ни имат доверие, ако ние не сме се доказали на първо място в – морал, чистота и духовност? 

Запомнете, че материалното е след духовното, поради елементарната причина за това, че от духовното идва материалното. Духовното може и съществува и до днес без материалното! Но дали материалното и всички ние в него, бихме съществували, и как още съществуваме, ако Царят на Духовното не поддържа всички нас?

Скъпи хора, това са твърде важни въпроси за вас! Трябва да се замисляте по въпроси като тези, и то често,  защото по този начин ще си спестите смехорията от това да бъдете заблуден турист!

Най-добрият приятел на човека не може да бъде човек, поради факта, че за да на наречеш нещо или някой  най-добро, то това означава, да си осъзнал значението на това, което казваш. Значението за това, че наричайки някого или нещо най-добро, то ти признаваш факта, че е по-добро и от теб и от някой друг около теб.

А какво е  най-доброто? Не тръгва ли най-доброто от ценностната система, от морала, от принципите, от твърдостта и издръжливостта, от щедростта?

Кой от всички твои роднини или приятели, колкото и добър да е, би могъл да бъде всичко това в едно, но до края на живота ти, завинаги? 

Ние знаем за себе си или поне аз знам за себе си – хората сме слаби личности! Колкото и да се преструваме на силни и твърди, ако не е Бог да ни подкрепя, дори и без да забелязваме това, а така незабелязващи да ставаме неблагодарни, ние не бихме могли нищо!

Единственият, който никога няма да те предаде е Бог! Той не може! Той остава Верен и тогава, когато ние сме неверни нему, поради Святото Си Име и същност, Той не може да лъже! Той не дава сила, Той е сила! Той не дава утеха и твърдост, Той е утеха и твърдост! Той е вечната канара! Той не дава любов или щедрост, Той е щедрост, Той е любов. Той е всичко!

Най-добрият приятел, с реалното значение на най-доброто – Той е и друг няма!

Ако имаш първо доверие на Него, и се постараеш да Му покажеш, че и Той може малко да ти се довери, то тогава всичко би последвало в живота, и в отношенията ти с доверие, и то не защото може да вярваш на 100%, че хората никога няма да те предадат, а защото имаш доверие на Бог затова, че и те да те предадат, Той няма, и те да те наранят, Той няма, и те да те отхвърлят, Той няма, и те да те ощетят, Той няма, а напротив – ще те утеши, обича, благослови и приеме!

Имайте цел номер 1 в живота си, защото дори и да не осъзнавате, от нея тръгва всичко друго добро в живота ви, тя е фундаменталната основа на строежа ви! Основа – правилно поклонение към Твореца, с почит и доверие в Него! Той е ВСИЧКО, което ви трябва, Той е ДОСТАТЪЧЕН!

Количка0
Количката е празна
Продължи пазаруването
0