Според Теди Петрова, Бог е Баща на всичко видимо и невидимо!

За нея, Той е всичко в което вижда смисъл, поради мисълта ѝ за това, че Бог е единствената Личност, която не е създадена от друг, а Сам Той съществува, единствено и само по Себе Си!

От преди всичко и всеки – Той е, и няма друг! (Исая46:9)

Поради нежната Му и мила Личност, Той изпраща част от Себе Си, и по-точно словото Си (думите), като въплъщение в човешка плът на земята, за да поправи сторената, и не лека грешка от Адам и Ева. (Римляни5:15)

Чрез Словото на Бога, а именно Иисус, всичко стана, и без Него нищо от това, което е станало, не е станало, чрез Него се устрои света. (Йоан1:1-3)

Твореца изпраща Първородния Си Син – Иисус Христос, роден от майка Мария, която е осенена от Духът на Бога, и когато детето Иисус пораства и се кръщава от Йоан кръстител, Отец свидетелства за Него, и Глас се чува от небесата –„Този е Моя Възлюбен Син, в когото е Моето благоволение“. (Матей3:17)

Христос расте като дете, в далечен малък град Назарет, в областите на Йерусалим, и когато навършва 33 години, бива разпънат на кръст от собствените Си сънародници, наречени Юдеи, поради породена завист към Него и чудесата, които върши, изцелявайки и възкресявайки онези, които вярват в казаното от Него – Който е видял Мене, видял е Отец. (Йоан14:9)

Съгласявайки се с тази смърт, Бог Иисус, поема на Себе Си греховете, проклятията и болестите на човечеството. Той възстановява изгубения достъп до Небесното Царство, и след този ден насам, всеки който приеме кръстната Му смърт, вярвайки в Него, изповядал Го с устата си и приел Го като Личен Спасител и Господ в сърцето си, получава вечен живот, когато живота на тази земя приключи и смъртта похлопа за умъртвяване на тялото ни, понеже то е тленно и от пръстта излезе и там ще се върне, но душата ни – тя е вечна и не може да умре.  Христос умря на кръст и даде святата Си Божествена кръв, защото според закона в стария завет, за опрощение на греховете се принасяха  животни, като жертва пред Бога. Но идвайки, Иисус се явява като Агне на клане и понеже е Свят, Той застава като жертва одобрена. Кръвта Му се пролива и така, веднъж завинаги, с един принос от Негова страна, всички ние, вече сме освободени от принасянето на животни, сиреч от проклятието на закона. Така получаваме надежда не само за вечността, но и за добрия живот на земята, чрез приемането на Святия Дух, Който Христос изпрати, след Своето възкресение, за да ни бъде Утешител и Водител, в делата на тази земя. (Йоан16:7)

Бог даде Собствения Си живот, за да примири човечеството със Себе Си, и не приема вече за опрощение на греховете друга жертва, освен Тази на Синът Си!

Неприелите Христос, нямат достъп до Царството на Отца Му, поради това, че Бог Иисус каза – „никой не дохожда до Отца Ми, освен чрез Мен, Аз съм Пътят, Истината и Живота“. (Йоан14:6)

И наистина това е така, понеже не се намери никой друг, освен Иисус, готов да даде живота Си за враговете Си. (за повече от тази невероятна история, може да разгледате Библията)

Най-често, в човешките представи, Бог е строг, гневен и много изискващ от хората.

Нека ви кажа, че Бог не е религия, Той е живот! Не е мит, а реалност! Бог не е ритуал, Той е вяра! Бог не изисква нещо, което творението не може да даде. Това от което най-много се интересува е, да вярваш в добрината и жертвата Му. Той иска твоята вяра!

Бог има чувство за хумор, Той е забавен, а не с навъсено лице!

Живота с Него не е скучен, нито религиозен, нито сложен.

А това твърдение, излиза от сърцето на 24 годишно момиче, което би трябвало да търси забавления, развлечения и приключения.

Аз не обичам Бог, само защото намирам при Него всичко това. Любя Го, защото знам, че Той е Моя Творец, аз съм Негово притежание, и не бих искала да изменям неблагодарно на Онзи, Който позволи моето съществуване на земята.

Веднъж щом Го опознаеш, ти ще разбереш, че Той е мирът от който имаш нужда, радостта, която те изпълва и доброто, което ти е липсвало, за да се намериш на твоето си място.

Много хора не смеят да се впуснат в приключение с Бог, смятайки, че това не е за тях, поради факта, че са много грешни, а Бог е много свят разбира се, и би следвало Той да ги изтезава да стоят мирно и прилично. Те знаят, че не могат, понеже обичат да са палави и им харесва разпуснатия начин на живот. Притесняват се да се обвързват, и не мислят да отдадат живота си на Него, поради страх от идеята, че никога повече не биха могли да бъдат себе си. Но това е една голяма лъжа! Вярно е, че Бог е Свят, но Той изпрати Синът Си Иисус за грешните и болните. Христос каза: „не здравият, а болният има нужда от лекар, и не дойдох  за да осъдя света, но да го спася“! (Матей9:12; Йоан12:47)

Лъжа е, че ако приемеш Бог, ще бъдеш изтезаван да стоиш мирно, и да чакаш следващата команда. Това не е Моя Бог! Моя Бог приема грешния и слабия! Приема Го, без да изисква да бъде чист, за да влезе под Неговото крило. Той го взема и започва да се грижи за него всекидневно. Това направи и с мен. Всеки ден Той ме обучава, чрез обстоятелства и случки допускани в живота ми. Уча се чрез Неговото Слово – Библията, имам време в молитва, но не по задължение търся Бог, а защото това е моя разговор с Него. Когато ме прие, Той не изиска нищо от мен, изкъпа ме от мръсотията, промени мисленето ми за това – кое е редно и кое не е, и така осъзнах, че всъщност досега не съм била себе си, а сега вече, аз съм това, което съм, и което трябва да бъда, според Царското си потекло.

Така е и с теб, приятелю! Не се страхувай, да разбереш повече за най-интересната и могъща Личност – Бог. Приемайки Го,  ти избираш да се наградиш! Щом влезеш под Неговата защита, Той ще те възрасти, промени и обучава за това как да живееш достойно. Така след време ще разбереш, че Той ти е дал свободна воля и не насила иска да те поправя. Позволявайки Му това, ти осъзнаваш, че сега вече, не е нужно Той да изисква от теб как да живееш благоразумно, но ти сам, поради същността си божествена, любовта и благодарението си към Него, предпочиташ да пазиш името, живота и короната си чисти!

И в това няма нищо лошо и скучно! Това е чест, привилегия и най-добрата възможност, която човечеството някога е получавало!

Ако знаеш в сърцето си, че искаш да разбереш повече за Твореца, и да приемеш Неговия Син, бъди свободен да се свържеш с мен!

Ще ти обясня повече по тази тема, и ще те водя в молитва, в която ще предадеш живота си на Христос и ще започнеш ново начало! Вечен живот ще придобиеш и Слънцето на правдата, и в твоя живот ще заблести!

Свържи се с Теди

Количка0
Количката е празна
Продължи пазаруването
0